تهیه و تنظیم: شیدامهدوی/ در نشست خبری جشنواره داستان و شعر انقلاب با اعلام رقم جوایز در بخشهای مختلف عنوان شد که در مجموع نزدیک به ۱ میلیارد تومان جایزه ادبی برای شاعران و نویسندگان در نظر گرفته شده است. به گزارش الفبای زبان به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، محمدرضا شرفی خبوشان، مدیر […]
تهیه و تنظیم: شیدامهدوی/
در نشست خبری جشنواره داستان و شعر انقلاب با اعلام رقم جوایز در بخشهای مختلف عنوان شد که در مجموع نزدیک به ۱ میلیارد تومان جایزه ادبی برای شاعران و نویسندگان در نظر گرفته شده است.
به گزارش الفبای زبان به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، محمدرضا شرفی خبوشان، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، در نشست خبری سیزدهمین جشنواره داستان و شعر انقلاب که صبح امروز ۲۴ بهمن ماه برگزار شد، گفت: جشنواره داستان و شعر انقلاب را رویدادی آغازگر و جریانساز معرفی که به عنوان میراثی از امیرحسین فردی باقی مانده است که بعد از یک وقفه دوساله بخاطر کرونا، سیزدهمین دوره از این رویداد هنری برگزار خواهد شد.
او افزود: این رویداد با عزمی استوار و برنامههای متنوع و نگاه و رویکردی نو و بدیع برنامهریزی شده تا نویسندگان و شاعرانی که میخواهند به این حوزه ورود پیدا کنند، اثری جدید در سال ۱۴۰۲ بیافرینند.
به گفته شرفی خبوشان رقم جایزه نسبت به ادوار گذشته افزایش چشمگیری داشته که در بخشهایی ۲۰ برابر شده است. او موضوع را ترغیب و تشویق شاعران و نویسندگان در تولید اثر عنوان کرده است.
انقلاب یک مفهوم زاینده است
بهزاد دانشگر – دبیرعلمی سیزدهمین جشنواره داستان و شعر انقلاب نیز به تفاوتهای این دوره جشنواره با سالهای گذشته اشاره و دو نکته را مطرح کرد که نکته نخست به بحث مفاهیم، موضوعات و فضاهایی اختصاص داشت که نویسندگان و شاعران میتوانند درباره آن داستان بنویسند یا شعر بسرایند. همچنین نکته دوم را توجه به مفاهیم جدید و چالشهای سالهای اخیر معرفی کرد و گفت: انقلاب یک مفهوم زاینده است و مدام مفاهیم و چالشهای جدیدی را ایجاد میکند. در حقیقت ما هرساله با اتفاقات جدیدی مواجه میشویم که هنرمند در سالهای گذشته با آن روبهرو نبوده است.
او در این نشست از شاعران و نویسندگانی که تصمیم به شرکت در این جشنواره دارند خواست تا به مسائل جدیدی که انقلاب با آن بروز پیدا میکند، در روایتهای ادبی و داستانیشان توجه کنند.
دبیر علمی سیزدهمین جشنواره داستان و شعر انقلاب بیان کرد: هنر یادآور اتفاقات صرفا تاریخی نیست بلکه نگاه به امروز و آینده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به ۴ فضا اشاره کرد و گفت: فضای اول به داستانها و شعرهایی درباره مفاهیمی مثل عدالت، انسانیت، وحدت اسلامی و گفتمان انقلاب اسلامی اختصاص دارد که نقطه تمایز انقلاب ما با سایر انقلابها هم محسوب میشود.
وی دومین فضا را معطوف به اتفاقات سالهای ۱۳۵۶، ۱۳۵۷، دهه ۶۰ و سالهای اخیر دانست که به انقلاب اسلامی و مبارزات مردم و دوره هشت سال دفاع مقدس، بحث مواجهه نیروهای انقلابی با کرونا و دفاع از حرم میپردازد.
بهزاد دانشگر سومین فضا را مربوط به دستاوردهای علمی و هنری، بخصوص موفقیتهای دانش بنیان معرفی کرد و گفت: چهارمین فضا به جایگاه انقلاب در عرصه جهانی ارتباط دارد. درسالهای گذشته بحث مبارزات مردمی را شاهد بودیم که با ارگانهای مختلف اسلامی شکل گرفته و جا دارد که نویسندگان و شاعران به این مضامین دقت کنند و با دید بازتری به خلق اثر در خصوص آن بپردازند.
جوایز بخشهای مختلف جشنواره
به گفته دبیر این رویداد ادبی در بخش شعر، آثار ارائه شده در قالب های شعر کلاسیک و نیمایی باید مجموعه شعر (۲۵ قطعه شعر) باشند. برای این بخش جایزه ۵۰ میلیون تومانی در نظر گرفته شده که به نفر برگزیده تعلق میگیرد و ۵ اثر برگزیده نیز برای انتشار معرفی خواهد شد. شرکتکنندگان در بخش مجموعه داستان کوتاه نیز باید مجموعه داستان به دبیرخانه ارائه کنند و آثار با مضامین معرفی شده یا مرتبط با موضوع جشنواره ارائه شود. در این بخش جایزه ۱۰۰ میلیون تومانی برای فرد برگزیده در نظر گرفته شده و ۵ اثر برگزیده نیز به انتشار خواهد رسید. جایزه بخش رمان نوجوان هم جایزه ۱۰۰ میلیون تومانی و جایزه بخش رمان بزرگسال را جایزه ۲۰۰ میلیون تومانی است که ۵ اثر برگزیده منتشر میشود.
شرفی خبوشان هم در بخش دیگری از این نشست اعلام کرد: در این جشنواره ۲۴ اثر به چاپ میرسد و حق تالیف آثاری که توسط انتشارات سوره مهر منتشر میشوند نیز تا ۳هزار نسخه به صورت پیش پرداخت به مولف پرداخت خواهد شد که در مجموع نزدیک به ۱ میلیارد تومان جایزه ادبی برای شاعران و نویسندگان خواهد بود.
جشنواره داستان و شعر انقلاب برای خواص نیست
تیمور آقامحمدی، مشاور و مسئول فعالیتهای استانی این رویداد هنری نیز در این نشست گفت: جشنواره داستان و شعر انقلاب، جشنوارهای برای خواص نیست بلکه رویدادی برای تمام نویسندگان و شاعرانی است که دغدغه اندیشیدن و خلق اثر ادبی دارند.
او با اشاره به شور و شوق در استان ها به واسطه جشنواره داستان و شعر انقلاب تصریح کرد: در ادوار گذشته نویسندگان فراتهران و ساکن در استانهای مختلف جزو بدنه اصلی شرکت کنندگان بودهاند و بخش قابل توجهی از برگزیدگان از جشنواره را تشکیل دادهاند. بر همین اساس ما در این دوره هم نگاه ویژه ای به استان ها خواهیم داشت؛ به طوری که کارگاه تخصصی با حضور نویسندگان، منتقدان و دبیر جشنواره در استان ها برگزار میشود تا فرصتی برای فکر به موضوعات مهم کشور داشته باشیم و از ادبیات داستانی و شعر ایرانی سخن بگوییم. فرآیند نوشتن را تسهیل خواهیم کرد
او با بیان اینکه بستر گفتمان انقلاب وسیع است و محدود به زمان و مکان خاصی نیست بیان کرد: با شکلگیری کارگاهها به چیستی شعر و داستان انقلاب میپردازیم و مباحث پرداختن به موضوع و اینکه از چه زوایایی میتوان به مضامین متعدد پرداخت، اشاره می کنیم.
محمدرضا شرفی خبوشان در بخش دیگری از این نشست گفت: از اسفندماه کارمان را پیرامون مباحث مطرح شده آغاز میکنیم. نویسندگان حرفهای در این جمع کنار هم خواهند بود تا پیرامون موضوعات گفتگو کنند و مضامین را پرورش دهند. همچنین در استان ها به تولید اثر و توجه به موضوعات کمتر پرداخته شده در حوزه ادبیات داستانی و شعر توجه خواهد شد.
بر اساس اطلاعات اعلام شده توسط بهزاد دانشگر دبیر علمی جشنواره ادبیات و شعر انقلاب، شرکتکنندگان در این دوره از جشنواره داستان و شعر انقلاب تا ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۲ فرصت دارند تا آثار تولیدی خود را به دبیرخانه این رویداد هنری ارائه کنند. همچنین اختتامیه سیزدهمین جشنواره داستان و شعر انقلاب بهمن ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
Tuesday, 24 December , 2024