قصه گویی ایرانی طی آیینی روز سه شنبه با حضور مسئولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و میراث فرهنگی به ثبت ملی رسید. به گزارش الفبای زبان؛ آیین ثبت ملی قصه‌گویی ایرانی سه‌شنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ در سالن بهنام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزارشد. در این مراسم فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون […]

قصه گویی ایرانی طی آیینی روز سه شنبه با حضور مسئولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و میراث فرهنگی به ثبت ملی رسید.

به گزارش الفبای زبان؛ آیین ثبت ملی قصه‌گویی ایرانی سه‌شنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ در سالن بهنام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزارشد.

در این مراسم فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، علیرضا تابش مشاور معاون میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمدرضا کریمی صارمی معاون تولید کانون، فروهر معدنی مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون، هادی یوسف‌زاده معاون توسعه مدیریت و منابع کانون، مصطفی رحماندوست نوسنده کودک و نوجوان، علی خانجانی نویسنده کودک و نوجوان و مسئولان و هنرمندان حضور داشتند. همچنین مسئولان استانی کانون به شکل برخط با مراسم در ارتباط بودند.

فرهاد فلاح در این آیین گفت: در آستانه برگزاری بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی این فرهنگ به ثبت ملی رسید. در این روزها در حال تامل و بررسی ثبت جهانی قصه‌گویی هستیم.

معاون فرهنگی کانون با بیان اینکه نخستین قصه‌ای که هر فرد در زندگی‌اش می‌شنود، صدای قلب مادر اوست، ادامه داد: به همین دلیل است که کودکان در آغوش مادران با شنیدن صدای قلب او آرام می‌شوند.

قصه‌گویی به عنوان میراث ماندگار به نام کانون ثبت شد

به گفته فلاح قصه مادر همه هنرها است. قصه زمینه شکل‌گیری موسیقی، تئاتر، نقاشی و دیگر هنرها است؛ زیرا در پشت همه تولیدات هنری قصه وجود دارد.

معاون فرهنگی کانون با بیان اینکه کانون پرورش فکری نخستین مکان برای پرورش قصه و قصه‌گویی بود، افزود: جریان قصه‌گویی باید به رشد و نمو بذر ایمان میان کودکان تبدیل شود.

او با بیان اینکه ثبت ملی قصه‌گویی به سال‌ها قبل باز می‌گردد، ادامه داد: امروز از ساعت ۹ و نیم زنگ قصه‌گویی در مراکز کانون نواخته شده‌است.

فلاح درباره اقداماتی که در بیست‌وپنجمین دوره جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی انجام خواهدشد، گفت: در جشنواره بیست و پنجم در نظر داریم به سمت عمومی‌سازی قصه‌گویی برویم تا قصه‌گویی به عنوان فرهنگ عمیق در میان خانواده‌ها رسوخ پیدا کند.

او ادامه داد: ثبت نماد قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز شده است و شخصیت آقار یا آقای قارقار به زودی به ثبت ملی می‌رسد که زمینه تولید داستان، قصه، نمایشنامه، تئاتر را فراهم می‌کند.

پاسداری از فرهنگ و هنر وظیفه همه مردم است

علیرضا تابش نیز با بیان اینکه کانون پرورش فکری در همکاری با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قصه‌گویی را به ثبت ملی رساند، ادامه داد: ثبت ملی قصه‌گویی تذکری به همه ایرانیان برای توجه به این مهم است.

مشاور معاون میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به ثبت ملی شاهنامه‌خوانی و نقالی، بیان کرد: ثبت ملی، یکی از وظایف وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است تا عناصر ملموس و نا ملموس را ثبت کنیم. نقالی و شاهنامه‌خوانی را سال‌های گذشته ثبت کردیم تا به این وسیله مشخص کنیم پاسداری از فرهنگ و هنر وظیفه همه مردم است.

به گفته او برای ثبت ملی و جهانی یک اثر در وزارت میراث فرهنگی نیاز به پرونده‌ای شامل اسناد و پژوهش‌ها است تا کارشناس‌هایی که آن را بررسی می‌کنند قانع شوند که آن اثر ویژگی‌های لازم برای ثبت ملی و جهانی را دارد.

تابش تاکید کرد: عنصر مهم ادبیات و قصه‌گویی در هویت ملی و جاذبه‌های فرهنگی ایران جای دارد و باید ادبیات را با ظرفیت‌ها و ظرافت‌های آن به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

در این مراسم از لوح ثبت ملی قصه‌گویی ایرانی رونمایی شد. همچنین از مصطفی رحماندوست از پایه‌گذاران جشنواره قصه‌گویی و علی خانجانی گردآورنده مجموعه ۱۶ جلدی قصه‌شناسی یلدا تجلیل شد.

  • نویسنده : علیرضا مظاهری