دبیر هفتمین دوره جایزه ادبی «ارغوان» از انتشار فراخوان این جایزه در دی ماه خبر داد و توضیحاتی درباره مشکلات جوایز مستقل ادبی ارائه کرد. به گزارش الفبای زبان: اوژن حقیقی درباره تفاوت هفتمین دوره این جایزه در قیاس با دورههای پیشین گفت: این دوره جایزه از نظر قوانین و مقررات تفاوتی با دورههای پیشین […]
دبیر هفتمین دوره جایزه ادبی «ارغوان» از انتشار فراخوان این جایزه در دی ماه خبر داد و توضیحاتی درباره مشکلات جوایز مستقل ادبی ارائه کرد.
به گزارش الفبای زبان: اوژن حقیقی درباره تفاوت هفتمین دوره این جایزه در قیاس با دورههای پیشین گفت: این دوره جایزه از نظر قوانین و مقررات تفاوتی با دورههای پیشین ندارد؛ به این معنا که همچنان ویژه جوانان زیر ۳۰ سالی برگزار میشود که کتاب چاپ شدهای به صورت مستقل یا گروهی ندارند.
او ادامه داد: همچوندوستانی که در دورههای پیشین جایزه، دارای مقام شدهاند، به شرط اینکه جزو ۳ برگزیده اول نبوده باشند و دیگر شرایط حضور در جایزه را داشته باشند، میتوانند در این دوره نیز شرکت کنند.
حقیقی افزود: مانند همیشه فراخوان جایزه، اول دی ماه منتشر و وبسایت آن هم به طور همزمان باز میشود تا دوستان بتوانند داستانهای خود را ارسال کنند. مهلت ارسال اثر هم تا ۱۵ فروردین سال ۱۴۰۴ است.
او از افزایش جوایز مالی جایزه هفتم خبر داد و افزود: در بخش هیات انتخاب نیز دو تغییر ایجاد شده که همزمان با انتشار فراخوان اعلام خواهد شد.
حقیقی، بزرگترین مشکل جوایز ادبی مستقل مانند «ارغوان» را مشکلات اقتصادی دانست و گفت: بزرگترین مشکلی که همواره جوایز کاملا خصوصی همانند «ارغوان» با آن دست به گریبان هستند، بخش مالی است. به طوری که تمام وقت و انرژی ما صرف یافتن حامی مالی میشود. بهخصوص، شرایط اقتصادی فعلی، کار را سختتر هم کرده است. ضمن اینکه حوزه ادبیات و کتاب مانند سینما و تئاتر برای حامیان مالی جذابیت ندارد و سختتر در این حوزه پیشقدم میشوند و حتی اگر پا پیش بگذارند، بودجه کمتری در نظر میگیرند.
او با ابراز خوشنودی از اینکه جایزه ارغوان به بخشی از اهداف مهم خود رسیده، توضیح داد: خوشبختانه از سال گذشته به هدف مهم خود رسیدیم. به این معنا که برخی از برگزیدگان ما در این مدت توانستهاند کتاب شخصی خود را منتشر کنند. سال گذشته ۵ تن از این چهرهها را در اختتامیه معرفی کردیم و بلافاصله، بعد از اختتامیه سال گذشته نیز ۳ تن دیگر از برگزیدگان توانستند با همکاری ناشران دیگر، آثار خود را منتشر کنند. حتی کتاب یکی از آنان، به چاپ چندم رسید. این برای ما بسیار خوشحالکننده و موفقیتآمیز است.
حقیقی با اشاره به یکی از مشکلات همیشگی جایزه «ارغوان» توضیح داد: در برگزاری این جایزه همواره دو مشکل وجود داشته؛ یکی اینکه بلافاصله بعد از باز کردن وبسایت، در فاصله یک هفته تا ۱۰ روز یکسری داستان کوتاه میآمد در حالیکه بعید است کسی در این فاصله کوتاه بتواند داستان کوتاه بنویسد و معلوم است که این داستانها یا از سر بیحوصلگی نوشته شده یا اینکه برخی از شرکتکنندگان، داستانهای آمادهای داشتهاند که با تغییراتی جزیی یا حتی بدون آن میخواهند آن را با موضوع داستان ما تطبیق بدهند. در حالیکه اگر دوستان دغدغه این کار را دارند، داستانهایشان را بر اساس موضوعی که اعلام میکنیم، مینویسند تا پرداخت درستی نسبت به آن موضوع داشته باشند و داستانشان نمره بالاتری بگیرد. به خصوص که هر سال هیات داوران ما درباره نزدیکی داستانها به موضوع جایزه، سختگیری بیشتری میکند.
او با قدردانی از برگزارکنندگان جایزه گفت: از تمام دوستانی که کنار ما هستند؛ حامیان مالی، برگزارکنندگان و به ویژه شورای سیاستگذاری متشکل از آقایان ابراهیم حقیقی، امیر اثباتی، آرش صادقی و بهرنگ تنکابنی تشکر میکنم که بدون همراهی آنان، این جایزه به این جا نمیرسید.
Tuesday, 7 January , 2025