تهیه خبر: زهرا کلاته عربی/ جان میلتون یکی از شناخته شده ترین شاعران انگلیسی است که دوست داران ادبیات در سراسر جهان او را به خاطر اثر مشهورش یعنی بهشت گمشده می شناسند. شیوایی و رسایی بیان در شعر ميلتون به قدری زیبا و قدرتمند است که چه دوست دار ادبیات باشید و چه نباشید […]

تهیه خبر: زهرا کلاته عربی/

جان میلتون یکی از شناخته شده ترین شاعران انگلیسی است که دوست داران ادبیات در سراسر جهان او را به خاطر اثر مشهورش یعنی بهشت گمشده می شناسند. شیوایی و رسایی بیان در شعر ميلتون به قدری زیبا و قدرتمند است که چه دوست دار ادبیات باشید و چه نباشید از کلام دلنشین او لذت خواهید برد. اشعار جان ميلتون تاثیر بسیار زیادی بر روی پیشرفت ادبی در قرن هجدهم داشته است. از جمله دیگر فعالیت های جان ميلتون می توانیم به برخی از آثار نوشتاری او در زمینه های حقوق مدنی و دینی اشاره کنیم، بهشت گمشده اثر جان ميلتون یکی از مهمترین اثر این نویسنده می باشد.

دوستان عزیز سایت پرورش افکار در ادامه نگاهی عمیق تر به زندگی نامه جان میلتون این هنرمند فرهیخته خواهیم داشت. پس برای کسب اطلاعات بیشتر از زندگینامه جان میلتون این شاعر پر آوازه انگلیسی با ما همراه باشید.

دوران کودکی و نوجوانی جان میلتون

جان ميلتون در نهم دسامبر سال ۱۶۰۸ در شهر لندن متولد شد. سارا جفری مادر جان بود و از جمله زنان دیندار و متمدن آن روزها به حساب می آمد. سارا فرزند یکی از تاجران دریانورد بود. پدر جان نیز هم نام خودش بود و از جمله حقوق دان های شناخته شده ی عصر خود به شمار می آمد و هم چنین در ساخت قطعه های موسیقی نیز دستی داشت.

جان ميلتون در خانواده ای ثروتمند بزرگ شد؛ با این حال او دوران کودکی خود را در روستای محل اقامتش گذراند. اولین کسی که در آموزش جان ميلتون نقش بسیار مهمی را ایفا کرد، پدر خود جان بود. میلتون بارها گفته بود که هنر نویسندگی خویش را از پدرش به ارث برده است. توماس یانگ نیز از دیگر اشخاصی بود که آموزش جان را در دوران کودکی اش بر عهده داشت.

بعد از آن که جان به سن دوازده سالگی رسید به مدرسه ی سنت پل که نزدیک خانه شان قرار داشت رفت و به مدت پنج سال تحصیل خود را در این مدرسه دنبال کرد. با پایان یافتن دوره ی تحصیلات مدرسه او به کالج کریست که در کمبریج قرار دارد وارد شد.

جان هیچ وقت در دوران تحصیل خود در دانشگاه فرد موفقی نبود و بارها با اساتید خودش درگیر شده بود و به خاطر همین دعواها برای یک ترم از تحصیل محروم شده بود. جان با خروج از کمبریج از تصمیم خودش مبنی بر کشیش شدن منصرف شد و برای شش سال هیچ کاری را آغاز نکرد و تنها در خانه ی پدرش به زندگی و گذران اوقات خود می پرداخت.

آغاز فعالیت حرفه ای

با آن که جان قصد داشت به دستگاه های حکومتی برود و در آن جا مشغول به کار شود، اما هیچ گاه کار شاعری خود را کنار نگذاشت و در عین تلاش برای کسب شغلی در این زمینه، به سراییدن شعر نیز مشغول بود. جان ميلتون علاوه بر شعر سرودن به زبان انگلیسی در زبان لاتین نیز مهارت خاصی داشت. اما به طور کلی بیشتر اشعار او به زبان های انگلیسی و ایتالیایی سروده شده اند.

جان میلتون نخستین اثر خویش را در سال ۱۶۲۶ سرود. این شعر که «در مرگ نوزاد زیبا» نام داشت، توانست او را به مرتبه ای ویژه در ادبیات برساند. جان ميلتون در حقیقت این شعر را از روی ماجرای سقط شدن خواهرش سروده بود. در سال های ۱۶۳۲ و ۱۶۳۴ بود که در خانه ی پدری خود اشعاری چون «لا الگرو» و «ایل پنسروسو» را سرود. وی همچنین «لیسیداس» را در سال ۱۶۳۷ خلق کرد که این کار را بعد از مرگ دوست صمیمی اش ادوارد کینگ سروده بود.

در سال ۱۶۳۵ میلادی جان ميلتون تصمیم گرفت تحصیلات خود را در زبان های یونانی و لاتین و هم چنین ایتالیایی از سر بگیرد. او در سال ۱۶۳۷ تا ۱۶۳۹ به فرانسه و ایتالیا سفر کرد و در آن جا با «هوگو گروته» که یکی از حقوق دانان و علمای الاهیات بود، ملاقات کرد. در ایتالیا نیز با «گالیله» ملاقات کرد، به گونه ای که اشاره های او به گالیله را می توانیم در اثر بهشت گمشده ی او ببینیم.

جان میلتون از سفر خود به فرانسه و ایتالیا نهایت استفاده را برد و در این مدت با دانشمندان و عارفان بسیار زیادی رو به رو شده و با آن ها هم صحبت گردید. پس از آن کار تعلیم چندین شاگرد را بر عهده گرفت و در این بین کار سرودن شعر را برای مدتی رها کرده بود. جان در این دوره قصد داشت شعری را در مورد داستان آرتور شاه بنویسد اما به وجود آمدن جنگ داخلی باعث شد تا وی از این تصمیم خود کناره گیری کند.

میلتون هم چنین در سال ۱۶۴۲ اثری را در نقد کلیسا منتشر کرد که هم اکنون نیز جزء پر توجه ترین کتب دینی در نقد و بررسی کلیسا و هم چنین انواع ادیان می باشد. در دولت لرد کرومول بود که دبیر زبان های خارجه بود و پس از درگذشت چارلز اول، جان ميلتون اثر حق شاهان و اعلی حضرتان را خلق کرد. حق شاهان و اعلی حضرتان اثری بود که در آن جان میلتون سعی کرده به مردم بفهماند باید بر علیه نظام ظالم خود به پا خیزند و حق خود را از ستمگران بگیرند.

نابینا شدن جان میلتون

در سال ۱۶۵۱ بود که جان میلتون نابینا شد. اما بر خلاف چیزی که انتظار می رفت این نابینا شدن سبب کناره گیری وی از سرودن اشعار مختلف نشد، بلکه حواس او را نسبت دنیای اطرافش افزایش داد و هم چنین به او اجازه داد تا درون خویش را بهتر از پیش بشناسد. در این دوران «آندرو مارول» یکی از دستیاران شناخته شده ی جان میلتون بود. مارول در مجالس مختلف و هم چنین در پارلمان به جای جان سخن می گفت.

پس از به قدرت رسیدن چارلز دوم بود که جان میلتون به دلیل طرفدارای از «رد کرومول» دستگیر شد، اما طولی نکشید که وی از زندان آزاد شد. اما این آزادی برای میلتون بهایی بسیار سنگین داشت؛ چرا که او باید هر آن چه را که در اختیار داشت برای آزادی خویش پرداخت می کرد! جان میلتون سرانجام به هر صورتی که بود پذیرفت که بهای آزادی خود را بپردازد و هر چه که داشت را به چارلز دوم اعطا کرد. پس از این ماجرا بود که جان فقیر شد. در این راه و برای گذران زندگی خود مجبور بود اشعار و دست نوشته های خویش را به قیمت هایی بسیار پایین بفروشد.

زندگی خصوصی جان میلتون

جالب است بدانید که جان میلتون در طول زندگی خود سه بار ازدواج کرد. اولین ازدواج او پایان خوشی نداشت. وی برای بار دوم در سال ۱۶۴۲ با «ماری پاول» ازدواج کرد که در آن زمان ۱۷ سال سن داشت. ماری نیز بیشتر از سه سال نتوانست جان را تحمل کند و او را ترک کرد. اولین فرزند جان در سال ۱۶۴۶ به نام «آن» متولد شد.

همسر دوم جان در سال ۱۶۵۲ میلادی درگذشت و بدین ترتیب جان چهار سال پس از مرگ همسر دومش، برای سومین بار با «کاترین وودکاک» ازدواج کرد. کاترین نیز در سال ۱۶۵۸ درگذشت و میلتون را تنها گذاشت. میلتون برای همسر آخرش شعر «آموزه و نظام طلاق» را سرود و در این شعر به ارزش ازدواج و این که یک ازدواج موفق تا چه حد می تواند در زندگی انسان تاثیر داشته باشد اشاره کرد.

درگذشت جان میلتون

در نهایت جان میلتون در هشتم نوامبر سال ۱۶۷۴ به خاطر ابتلا به بیماری نقرس در چالفونت سنت گيلز باكينگام شاير درگذشت و در کلیسای سنت گیلز در کنار پدر خود دفن شد.

لیست برخی از اثار جان ميلتون

بهشت گمشده

ترانه ها

مقالات جدلی

بهشت بازیافته

نمایشنامه های ماسکی

عارف

حکومت شاه و درباریان

دفاع از خلق

تولد مسیح

درباره تربیت

مرثیه ای برای دوست

دفاع از خود

راه ساده و تشکیل دولت آزاد

آدم بشاش

صبحگاه

تاریخ انگلیس

درباره آزادی مطبوعات

ادعای طلبکاری حاکمیت شاهان