تهیه و تنظیم: عیلرضا مظاهری/ قائم مقام سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: تا ساعت ۲۱، پنجشنبه، ۲۸ اردیبهشت (روز نهم نمایشگاه) نمایشگاه کتاب ۲۸۱ میلیارد تومان فروش را ثبت کرد. به گزارش الفبای زبان، علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در نهمین نشست خبری با خبرنگاران […]
تهیه و تنظیم: عیلرضا مظاهری/
قائم مقام سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: تا ساعت ۲۱، پنجشنبه، ۲۸ اردیبهشت (روز نهم نمایشگاه) نمایشگاه کتاب ۲۸۱ میلیارد تومان فروش را ثبت کرد.
به گزارش الفبای زبان، علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در نهمین نشست خبری با خبرنگاران گفت: نمایشگاه کتاب تهران، بخشی از هویت فرهنگی ما ایرانیان است که رنگ و جلوه متفاوتی دارد. اگر چیزی درباره فتوحات به یاد داریم، محصول روایتی است از آن فتوحات بر جای مانده است. لازم است به روایت نمایشگاه بپردازیم. از نویسندگان و اصحاب رسانه دعوت میکنم، روایت نمایشگاه را بنویسند. مهمترین عنصر روایت مردم هستند و قوامدهنده اصلی آن، کتاب است. هرکدام از مردم میتوانند دست به روایت بزنند. دبیرخانه نمایشگاه کتاب پویشی با عنوان #روایت_نمایشگاه در شبکههای اجتماعی راهاندازی کرده و آمادگی دارد مجموعه این روایتها را تدوین و منتشر کند.
وی افزود: از طرف دیگر با توجه به میزان استقبال مردم و فروش کتاب که در حال رخ دادن است، این پدیده مردمی نیاز به پژوهش جامع شناسانه و مردم شناسانه دارد. کمتر شاهد پژوهش مردم شناسانه و جامعهشناسانه بودیم. از پژوهشگران میخواهم به این جنبه نمایشگاه بپردازند و یافتههای خود را برای ارتقای کیفیت نمایشگاه به سیاستگذاران ارائه کنند. همچنین اگر پایاننامهای با این موضوع تدوین شود، دبیرخانه از آن حمایت خواهد کرد.
رمضانی گفت: از مخاطبان خواهشمندم با توجه به حجم مراجعه به بخش مجازی، که در ساعات آتی بیشتر خواهد بود، ساعات مراجعه خود را شبانه روز توزیع کنند تا دچار خدشه و خللی به ارائه خدمات نشویم. نمایشگاه مجازی کتاب بدون تعطیلی و ۲۴ ساعته خدماترسانی میکند.همچنین از ناشران خواهشمندم تا بستههای خود را با سرعت بیشتری به شرکت پست برسانند و مردم چشم انتظار نگذارند خصوصاً بچهها که تحمل کمتری دارند.
رمضانی با اشاره به پویش ایدهپردازی «نمایشگاه دوست داشتنی» افزود: حجم قابل توجهی از ایدهها به نمایشگاه واصل شده که درباره جمعبندی گفت و گو خواهم کرد. این پویش بعد از نمایشگاه ادامه دارد تا مردم بتوانند ایدههای خود را ارائه کنند و ناشران و کتابفروشان نیز فرصت داشته باشند، مباحثشان را مطرح کنند.
وی در ادامه درباره فعالیتهای فرهنگی نمایشگاه توضیحاتی ارائه داد و با اشاره به نظافت بخش عمومی و حیاط نمایشگاه گفت: تمیزی بخشهای مختلف، با تلاش مستمر نیروهای مجموعه مصلی و پاکبانهای شهرداری است که از ساعت پایانی نمایشگاه اتفاق میافتد، جا دارد ز یکایک عزیزان که نمایشگاه را جلا داده و مرتبی و منظم میکنند، تشکر کنم.
قائم مقام نمایشگاه کتاب درباره تخلفات نیز افزود: در کمیته رسیدگی به تخلفات برای یک نشر با موضوع فروش مغایر ضوابط نشر و عرضه کتابهای مغایر نشر، اخذ تعهد کتبی و تعهد مبنی بر عدم تکرار تخلف و رفع بلافاصله تخلف با درج در پرونده و محرومیت از تسهیلات حمایتی وزارت ارشاد به مدت یکسال و کاهش ۵۰ درصد متراژ غرفه در نمایشگاه سال بعد، رأی صادر شد. همچنین برای دو نشر در بخش عربی که فروش کتابهای مغایر ضوابط نشر داشتند، اخذ تعهد کتبی، رفع تخلف بلافاصله و تعطیلی یک روزه غرفه در نمایشگاه صادر شد. برای ناشری دیگری که عرضه و فروش کتابهایی مغایر با ضوابط نشر داشتند، به اتفاق آرا هیئت رسیدگی به تخلفات ناشر را به اخذ تعهد کتبی، عدم تکرار و رفع تخلف و بستن یک روزه پنل مجازی محکوم کرد.
وی گفت: درباره یکی از عرضهکنندگان کتابهای خارجی (بخش لاتین)، با تخلفهای مختلف ارائه آثار خارج از فهرست گمرک، مشکل قیمت، بستههای غیر کتابی و مسائل دیگر، به اتفاق آرا، به اخذ تعهد کتبی، تعطیل غرفه و پنل مجازی به مدت یک روز محکوم شد. برای دو ناشر که عدم رعایت ضوابط نمایشگاه در پوشش داشتند، هیئت رسیدگی آنها را با توجه به مستندات، متخلف شناخت و توبیخ کتبی بدون درج در پرونده، برایشان صادر کرد. پنج مورد ناشرانی که آثار سایر ناشران را بدون مجوز ارائه میکردند، هیئت رسیدگی برای سه مورد از این ناشران، اخذ تعهد کتبی، عدم تکرار تخلف و رفع تخلف و تعطیلی غرفه و پنل مجازی تا پایان نمایشگاه را صادر کرد و برای ۲ مورد هم با توجه به عدم کفایت مستندات رأی صادر نشد.
سخنگوی نمایشگاه درباره آمار فروش نیز افزود: تا ساعت ۲۱، پنجشنبه، ۲۸ اردیبهشتماه (روز نهم نمایشگاه) در بخش حضوری ۱۸۵ میلیارد تومان مجموعاً فروخت که ۱۳۶ میلیارد تومان آن در کارتخوانهای رسمی ثبت شده و ۴۹ میلیارد تومان هم برآوردی است که با توجه به فروش به صورت نقدی، کارت به کارت و کارتخوان غیر رسمی داریم. در بخش مجازی نمایشگاه هم ۹۶ میلیارد تومان فروش ثبت شده که ۷۸ و نیم میلیارد مربوط ناشران ۱۷ و نیم میلیارد تومان مربوط به کتابفروشان است. مجموعاً نمایشگاه کتاب ۲۸۱ میلیارد تومان فروش را ثبت کرد. در بخش مجازی ۸۷۰ هزار نسخه کتاب فروش رفته است.
وی در پاسخ به سوالی درباره بنهایی که برخی از ناشران آموزشی ارائه میدهند نیز گفت: در بنهای گروهی وزارت ارشاد مداخله و مشارکتی ندارد و خود ناشران توافق کردهاند که درصدد ارائه تخفیف بیشتری به مخاطب هستند. چیزی در آئیننامه در این زمینه پیشبینی نشده که تخفیف غیرمتعارف باشد. با توجه به اینکه ۳۰ ناشر در این زمینه فعالاند، به نظر یک اقدام فرهنگی است. اما از ناشران میخواهیم مطابق ضوابط ارائه شده عمل کنند تا شبههای وارد نباشد.
رمضانی درباره شخصی که گفته شده، هفت غرفه دارد و آیا این موضوع تخلف نیست، افزود: تخلفی در آئیننامه درج شده این است که بدون داشتن نمایندگی از بقیه ناشران، آثارشان را عرضه کنند. در مورد ناشری که شما اشاره کردید رسیدگی انجام شده و حکم صادر شده است. اینکه یک نفر هفت غرفه گرفته باشد اینطور نیست. بلکه ممکن است یک نفر اداره غرفهها را تکفل کرده باشد که این موضوع با توجه به توافق آنها در دایره رصد نمایشگاه قرار نمیگیرد، مگر تخلف گستردهای صورت گرفته باشد.
Thursday, 23 January , 2025