تهیه و تنظیم: ساراکوشا/ آزمون تافل TOEFL که مخفف Test of English as a Foreign Language است یکی از آزمون‌های معتبر جهان است که تقریبا در تمامی کشورهای دنیا به رسمیت شناخته می‌شود و در صورت کسب نمره‌ی قابل قبول این آزمون متقاضیان می‌توانند از آن در جهت اهداف خود نظیر مهاجرت شغلی و یا […]

تهیه و تنظیم: ساراکوشا/

آزمون تافل TOEFL که مخفف Test of English as a Foreign Language است یکی از آزمون‌های معتبر جهان است که تقریبا در تمامی کشورهای دنیا به رسمیت شناخته می‌شود و در صورت کسب نمره‌ی قابل قبول این آزمون متقاضیان می‌توانند از آن در جهت اهداف خود نظیر مهاجرت شغلی و یا تحصیلی استفاده کنند.

ساختار کلی امتحان تافل چگونه است؟

در این بخش قصد داریم به ساختار برگزاری امتحان تافل نگاهی داشته باشیم و به ترتیب برگزاری آنها را مورد بررسی قرار دهیم. TOEFL از چهار بخش تشکیل شده است که به ترتیب عبارت است از: Reading – Listening – Speaking – Writing

شرکت­‌کنندگان در این آزمون پس از گذراندن دو بخش اول و پس از یک استراحت ده دقیقه­‌ای برای دو بخش بعدی آماده می­‌شوند.

بخش اول: TOEFL Reading – بخش ریدینگ تافل

در بخش Reading یا همان مهارت خواندن شما با تقریبا ده سبکِ سوالی روبرو خواهید بود که در صورت شناخت کافی از انواع سوالات این بخش می‌­توانید با آمادگی بیشتری برای کسب نمره­‌ی مورد نظر اقدام نمایید.

در این بخش شما به عنوان شرکت­‌کننده در این آزمون بین ۶۰ تا ۸۰ دقیقه فرصت خواهید داشت که در این زمان باید پس از مطالعه سه یا چهار متن به سوالاتی پاسخ دهید، تعداد این سوالات از ۳۶ تا ۵۴ سوال متغیر است و بسته به محتوایِ متن­‌ها کم یا زیاد می­‌شود.


بخش دوم: TOEFL Listening – بخش لیسنینگ

بخش Listening همان بخش شنیداری آزمون تافل است که زمانی معادل ۶۰ تا ۹۰ دقیقه از امتحان شما را شامل می­‌شود. در این زمان شما شنونده‌­ی ۶- ۹ فایل صوتی خواهید بود و با توجه به شنیده­‌های خود پاسخگوی ۳۴ تا ۵۱ سوال هستید. اکثر مردم این تصور را دارند که امتحان تافل امتحانی با لهجه­ آمریکایی است اما در مواردی مشاهده شده است که در بخش شنیداری آزمون شنونده­‌ی سایر لهجه­‌ها هم بوده­‌ایم پس پیشنهاد می­‌شود در تمرینات خود تنها تمرکز خود را روی یک لهجه نگذارید.

استراحت

بعد از اتمامِ بخشِ Listening آزمون تافل شرکت­‌کنندگان زمان ده دقیقه را برای استراحت خواهند داشت و برای بخش‌های مکالمه و نوشتار آماده می­‌شوند.


بخش سوم: TOEFL Speaking – بخش اسپیکینگ

بخش مکالمه­‌ی آزمون تافل تنها ۲۰ دقیقه از زمان کلی آزمون شما را خواهد گرفت، در این بخش شرکت‌کنندگان در آزمون باید به شش سوال پاسخ دهند که دو سوال اول سوال­‌های مستقل (Independent) و چهار سوال بعدی سوال­‌های تلفیقی (Integrated) هستند، اما منظور از سوال‌های تلفیقی چیست؟ سوالات تلفیقی چهار سوالی هستند که شرکت‌کننده با توجه به دو بخش پیشین یعنی Listening و Reading به آنها پاسخ خواهد داد به همین سبب پیشنهاد می­‌شود در هنگام جوابگویی به این دو بخش رویکردی برای بخش اسپیکینگ هم در نظر داشته باشید.

بخش چهارم: TOEFL Writing – بخش رایتینگ

در بخش رایتینگ آزمون تافل شرکت­‌کنندگان با دو سوال روبرو هستند که دسته‌بندی آنها همانند سوالات بخش اسپیکینگ است، یعنی دو نوع Independent و Integrated یا همان مستقل و تلفیقی. برای سوال اول معمولا شما با سوال تلفیقی روبرو خواهید شد که این سوال سه مهارت لیسینینگ، ریدینگ و رایتینگ شما را مورد سنجش قرار می‌دهد. شما متنی چهار پاراگرافی را مطالعه خواهید کرد و پس از آن شنونده­‌ی صحبت‌های یک استاد درباره‌ی همان متن خواهید بود و پس از آن باید در بیست دقیقه بنویسید که نظر استاد درباره ‌ی متن چیست و دلایل استاد برای تصدیق و یا رد متن چه بوده است.

سوال دوم شما در بخش رایتینگ سوالِ مستقل است­، در این بخش از شما خواسته می‌­شود با توجه به موضوع درخواستی انشایی درباره­‌ی آن بنویسید. نکته­‌ی موثر دیگر در کسب نمره­‌ی حداکثری در بخش رایتینگ امتحان تافل این موضوع است که مهارت تایپ انگلیسی به شما کمک شایانی خواهد کرد، زیرا تفاوت اصلی بخش رایتینگ تافل با بخش رایتینگ آیلتس در نوع جواب‌دهی شماست، در رایتبنگ آیلتس‌ شما می‌­بایست جواب­‌های خود را به‌صورت دستی نوشته و تحویل دهید، در حالی که در تافل این امر به‌صورت تایپ کامپیوتری است.

بخش رایتینگ مستقل آزمون تافل ۲۰ دقیقه از امتحان شما را شامل می‌شود، طبق نتایج بدست آمده از تجربیات شرکت‌­کنندگان در این بخش پاسخ قابل قبول، پاسخی است که جواب سوالات را در ۳۰۰ کلمه جمع­‌بندی کند. در نظر داشته باشید که زیادگویی و درازنویسی معیار یک جواب قابل قبول برای ممتحنین نیست.