داستان بلند «مردی که خواب است» نوشته ژرژ پرک با ترجمه ناصر نبوی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شد. به گزارش الفبای زبان؛ داستان بلند «مردی که خواب است» نوشته ژرژ پرک بهتازگی با ترجمه ناصر نبوی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. ژرژ پرک نویسنده لهستانیتبار فرانسوی […]
داستان بلند «مردی که خواب است» نوشته ژرژ پرک با ترجمه ناصر نبوی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شد.
به گزارش الفبای زبان؛ داستان بلند «مردی که خواب است» نوشته ژرژ پرک بهتازگی با ترجمه ناصر نبوی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است.
ژرژ پرک نویسنده لهستانیتبار فرانسوی اینکتاب متولد سال ۱۹۳۶ و درگذشته بهسال ۱۹۸۲ است. او علاوه بر داستاننویسی، فیلمساز و نمایشنامهنویس هم بوده و اولین فیلمی که ساخت، براساس همینکتابش یعنی رمان «مردی که خواب است» سال ۱۹۷۴ توسط خودش و برنار کوئهسان کارگردانی شد.
شخصیت اصلی رمان «مردی که خواب است»، «تو» خطاب میشود که در دانشگاه سوربن در رشته جامعهشناسی تحصیل کرده و یکروز تصمیم میگیرد سر جلسه امتحان حاضر نشود و درسش را نیمهتمام رها کند. «تو» با اینتصمیم قدم در راهی میگذارد که اتفاقات مربوط به آن سلسلهوار به هم مرتبط هستند و یکمعنا و مفهوم در پس آنها قرار دارد؛ گسست مطلق از جهان و بیاعتنایی به آدمها و اتفاقات. به اینترتیب شخصیت اصلی اینقصه به یکانزوای خودخواسته و سرسختانه تن میدهد. اما سوال مهم در اینباره این است که تا به کِی؟
اینکتاب برای اولینبار سال ۱۹۶۷ منتشر شد. اینداستان زبانی شاعرانه دارد و روایتش از تجربیات فلسفی، بین خواب و بیداری نوسان دارد.
در قسمتی از اینکتاب میخوانیم:
هزار روش برای هدر دادن وقت هست که هیچیک شبیه دیگری نیست اما همگی ارزشی برابر دارند، هزار راه برای چشمبهراهچیزی نبودن، هزار بازی که میتوانی ابداع کنی و درجا قیدشان را بزنی.
همهچیز را باید یاد بگیری، هرآنچه را که نمیشود آموخت: تنهایی و بیاعتنایی و شکیبایی و سکوت. باید از همه عاداتت دل بکنی: از رفتن به دیدن کسانی که اینهمه وقت کنارشان بودهای، از غذا خوردن و قهوهنوشیدن در جایی که دیگران هر روز برایت تدارک دیدهاند و گاهی نگه داشتهاند، از پرسهزدن در همدستیِ بیطعم دوستیهایی که از بقا دست نمیکشند، در بغض فرصتطلبانه و سست پیوندهایی که نخنما شدهاند.
تو تنهایی و چون تنهایی هرگز نباید ساعت را نگاه کنی، هرگز نباید دقیقهها را بشماری. دیگر نباید صندوق نامهات را با هیجان باز کنی، دیگر نباید مایوس شوی اگر در آن فقط بروشوری بیابی که به بهای ناچیز هفتاد و هفت فرانک به تو سرویس شیرینیخوریای پیشنهاد میدهد که اسم و تاریخ تولدت یا گنجینههای هنر غرب رویش حک شدهاند.
اینکتاب با ۱۲۷ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۸۰ هزار تومان منتشر شده است.
Sunday, 22 December , 2024