فرایند یادگیری تحت تاثیر یادگیری، محیط خانوادگی و اجتماعی، وراثت، و میزان رشد است.این عوامل باعث بروز تغییرات در هوش، خلاقیت، انگیزه، ظرفیت پردازش اطلاعات، برقراری ارتباط با دیگران و … می شود. یادگیری و حافظه بقدری با هم ارتباط دارند که اغلب افراد تفاوت ایندو را متوجه نمی شوند. روانشناسان یادگیری، یادگیری را فرایندی […]
فرایند یادگیری تحت تاثیر یادگیری، محیط خانوادگی و اجتماعی، وراثت، و میزان رشد است.این عوامل باعث بروز تغییرات در هوش، خلاقیت، انگیزه، ظرفیت پردازش اطلاعات، برقراری ارتباط با دیگران و … می شود.
یادگیری و حافظه بقدری با هم ارتباط دارند که اغلب افراد تفاوت ایندو را متوجه نمی شوند.
روانشناسان یادگیری، یادگیری را فرایندی تعریف می کنند که رفتار بعدی را اصلاح می کند.اما حافظه توانایی بیادآوردن تجربیات گذشته است.حافظه برای یادگیری ضروری است چون ما هرانچه را یاد می گیریم باید در جایی ذخیره کنیم که در زمان لازم بتوانیم انرا بازیابی کنیم.در واقع حافظه، اطلاعات مربوط به یادگیری را در خود نگه می دارد.
همانطور که بین حافظه و یادگیری ارتباط وجود دارد بین حافظه و درک و فهم نیز رابطه ای هست.اگر چیزی را درک کنیم بهتر می توانیم آنرا بخاطر بسپاریم.این تفاوت بین حافظه و یادگیری گاهی باعث ناامیدی داشن آموزان می شود چراکه آنها نمی دانند برای بهبود نمرات ضعیفشان چکار باید بکنند.
شرط لازم برای کسب نمره خوب فقط درک موضوع نیست بلکه دانش آموز باید اطلاعات را در حافظه بلند مدت ذخیره کند تا بتواند در مواقع لازم از آن استفاده کندو
مثلا روش های یادگیری زیر بی تاثیر است:
خواندن موقع گوش دادن به موسیقی، مطالعه کنار دوستان، مطالعه بیش از ۴۵ دقیقه بی وقفه، مطالعه موقعی که موبایل در دستتان است و …
درمان فوبیا با نظریه های یادگیری
نظریه یادگیری یک اصطلاح گسترده است که چندین نظریه رفتاری مبتنی بر یادگیری را در برمیگیرد.بسیاری از روانشناسان برای درمان فوبیا از نظریه های یادگیری کمک می گیرند. طبق تئوری یادگیری، فوبیا زمانی ایجاد می شود که واکنش های ترس، تشویق یا تنبیه شوند.تشویق و تنبیه می توانند مثبت یا منفی باشند مثلا تشویق مثبت ارائه یک چیز مثبت است.برای نمونه زمانیکه والدین بخاطر دوری از مار به کودک پاداش می دهند.و تنبیه مثبت یعنی ارائه چیزی منفی یا نامطلوب برای جلوگیری از تکرار یک رفتار، مانند گزش کودک توسط مار.
نظریه ترکیبی درمان شناختی رفتاری محبوبترین روش درمان فوبیا است.فردی که فوبیا دارد معتقد است که موقعیت های ترسناک ذاتا خطرناک هستند.این باور باعث می شود که فرد بطور اتوماتیک افکار منفی تولید کند و به محض مواجه شدن با شرایط ترسناک یک واکنش رفتاری تشویشی از خود نشان دهد.
نظریه cbt به شما کمک میکند تا بتدریج طرز فکر خود را تغییر داده و بتوانید ترس هایتان را مدیریت کنید.
Monday, 23 December , 2024