به آگاهی می‌رساند، با تشدید برودت هوا و ورود جبهه هوای سرد به کشور بویژه در استان‌های شمالی و افزایش مصرف گاز، شرکت ملی گاز و دستگاه‌های دولتی برای مدیریت مصرف با اولویت اصلی تأمین گاز خانگی اقداماتی را طراحی و سامان داده اند. در این خصوص و نظر به حساسیت شرایط نکات و توصیه‌های […]

به آگاهی می‌رساند، با تشدید برودت هوا و ورود جبهه هوای سرد به کشور بویژه در استان‌های شمالی و افزایش مصرف گاز، شرکت ملی گاز و دستگاه‌های دولتی برای مدیریت مصرف با اولویت اصلی تأمین گاز خانگی اقداماتی را طراحی و سامان داده اند. در این خصوص و نظر به حساسیت شرایط نکات و توصیه‌های زیر تقدیم می‌شود:

۱- با عبور مصرف روزانه گاز در کشور از ۸۵۰ میلیون متر مکعب رکورد جدیدی ثبت شده است. از آنجا که تداوم تأمین گاز خانگی خط قرمز دولت بوده و اولویت اول را دارد، ۶۶۰ میلیون متر مکعب، معادل ۷۸ درصد از تولید روزانه در بخش خانگی و بقیه در صنایع و بخش تجاری مصرف شده است. این درحالی است که حجم گازی که در جریان اختلافات اروپا با روسیه مورد تحریم قرار گرفته ۲۲۰ ملیون مترمکعب بوده است.

۲- به منظور تأمین نیازها و حفظ سطح فشار گاز در مناطق مختلف، تمام پالایشگاه‌ها با حداکثر ظرفیت درحال کار هستند تا فرایند گاز رسانی به مردم و بخش تولیدی و نیز عملکرد نیروگاه‌ها برای تولید برق دچار اختلال نشود.

۳- درچارچوب اعمال محدودیت برای دستگاه‌های دولتی گاز بیش از هزار و ۶۲۸ اداره و سازمان دولتیِ پرمصرف قطع شده است. توصیه می‌شود، رسانه‌ها خبر این اقدام دولت را در راستای جلب همراهی بیشتر مردم در کاهش مصرف پررنگتر اطلاع رسانی نمایند.

۴- با اصلاح تعرفه‌‌های گاز تلاش شده هزینه مشترکان پرمصرف در دو دهک بالاتر افزایش قیمت بیشتری نسبت به سایر مشترکان داشته باشد. در این تغییر نرخ‌ها دهک‌هایی که الگوی مصرف را رعایت کنند، از امتیازات تشویقی و تخفیف برخوردار خواهند شد. براین مبنا اگر میزان مصرف گاز نسبت به مدت ماه مشابه در سال قبل ۳۰ درصد کاهش یابد، نرخ گاز تقریبا رایگان خواهد شد.

۵- با مقدمات بالا توصیه می‌شود، همکاران محترم با تولید، نشر و بازنشر محتواهای مناسب و اثرگذار در رسانه و فضای مجازی متعلق به رسانه‌، نسبت به دلالت و تشویق مردم به صرفه‌جویی، مدیریت مصرف و بهینه سازی مصارف اهتمام شایسته معمول و مدیران محترم شرکت ملی گاز را در تأمین انرژی و حفظ پایداری شبکه یاری نمایند.

۶- پیگیری پویش “هر خانه یک اتاق گرم” و تشویق مردم به مشارکت حداکثری در آن یکی از روش‌های قابل پیشنهاد است. با این توضیح که مصرف کنندگان گاز در این مدت با گرم کردن صرفا یک اتاق در هر خانه و خاموش کردن تجهیزات گرمایشی اتاق‌های دیگر و پوشیدن لباس مناسب فصل به گازرسانی پایدار بخصوص به مناطق دور افتاده کمک می‌کنند.
با تشکر